utorok 14. mája 2013

Slovensko USA jednoznačná výhra 4 : 1


V prvej tretine padli dva dôležité góly. Postarali sa o to Radivojevic, Bartek, Vydareny a v závere Dano. Druhá tretina začala vo vysielacom čase o 50 sekúnd neskôr. Dôvodom boli reklamy, ktoré siahali až do zápasu. Tak teraz neviem, či je 50 sekúnd  v hokeji veľa, alebo málo. Je zaujímavé, že Rakúska televízia reklamné pauzy vôbec nedávala počas celých Majstrovstiev sveta – teda doteraz. Tie hokejové opakovania v zázname nevidíme ani cez prestávku, pretože ide „Presilovka“ 


Radivojevic úvodným gólom otvoril skóre zápasu. Dlho sme nevyhrávali po prvej tretine 2 : 0 a následne po tretej 3 : 1. Tentoraz Američania svojou aktívnou hrou dopustili niekoľkých faulov a tak hrali často bez jedného hráča. Ale ako sme videli, prvá presilovka v tretej tretine bola zo strany USA aktívnejšia ako hra našich v pätici. V polovici tretej tretiny sú Slovenský hokejisti veľmi blízko k prebojovaniu sa do štvrťfinále MS 2013. 

Posledných 5 minút zápasu Američania stupňovali tlak. Niekoľkokrát mohli dokonca aj znížiť a možno aj vyrovnať. Ďalšia naša presilovka bola slabá. Čakal som kedy ho Americký tréner odvolá. Prišlo to 2 minúty a 15 sekúnd pred koncom. Ale ani to im nestačilo a 84 sekúnd pred koncom zápasu premenil Dano do prázdnej brány, čím strelil aj on svoj premiérový gól. Naši sa už neponáhľali, pretože po hernej stránke predčili hru Američanov.

Ešte šťastie, že sa Američanom tak nedarilo a naši si môžu povedať: „Konečne výhra!!! SVK - USA 4 : 1 (2 : 0 , 1 : 1 , 1 : 0)“ Páčilo sa mi zapájanie sa Dana a Hudacka do samostatných súbojov. Staňa bol jednoznačne najlepší hráč nášho mužstva. Dano v jednej z odpovedí: „Som rád, že mi to tam padlo. Som rád že sme boli ako jeden muž!“ Otázka pre Rasta Stanu: „Koho by ste si želali v najbližšom zápase“? Jeho odpoveď: „Teraz sme už vyšli z hrobu, tak to je jedno“. „Držte námpalce

Naši dostali potrebnú injekciu a psychickú podporu. Preto teraz verím znova, že na konci MS2013 kričíme: „Sme majstri sveta v ľadovom hokeji“!!!!
Šťastie je, že tento rok sme potrebovali iba 10 bodov nato aby sme postúpili. Minulý rok sme potrebovali až 15. Uvidíme, koho dostaneme ako protivníka. Predpoklad je že ak Fíni vyhrajú nad Lotyšskom, potom sa s nimi stretneme druhýkrát. Tabuľka zápasov.

Ak fandíš aj ty daj LIKE na Facebooku :).

Žiadne komentáre: