piatok 3. mája 2013

MS 2013 Švédsko a Fínsko

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2013 sú už v plnom prúde a veru Slováci vyhrali

Tohtoročné majstrovstvá sa odohrávajú znova v hlavnom meste Švédska - Štokholme a v hlavnom meste Fínska - Helsinkách. Slovenský Vůjtekovy zverenci, ktorí dnes nastúpili proti papierovo slabšiemu Francúzku sa mali čo obracať, aj keď vyhrali 6:2. Aspoň sme videli dostatok gólov. Dostatok v súperovej bránke myslím :) 

Český Tím vyhral nad Bieloruskom 2:0


V tomto ročníku sa stretne (ako býva zvykom 16 tímov): Rakúsko, Fínsko, Francúzko, Nemecko, Litva, Rusko, Slovensko a Spojené štáty Americké v skupine H v Helsinkách a v skupine S v Štokholme budú bojovať Bielorusko, Česká republika, Dánsko, Nórsko, Slovinsko, Švajčiarsko a Švédsko.

Tento rok 2013 patríl úvodný zápas majstrovstiev sveta práve našim slovenským hokejistom, ktorý od začiatku dávali najavo ako sú pripravený na majstrovstvá. Nebol to však jednoduchý boj, pretože robili chyby, za ktoré by  našich "iné" mužstvo ako Francúzsko istotne potrestalo viacerými gólmi.

Kompletný rozpis stretnutí na MS 2013 v ľadovom hokeji zverejňuje Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na stránke iihf.com. Na stránke Rozpis zápasov  nájdete kompletný rozpis zápasov slovenskej reprezentácie 2013.

Už máme za sebou štyri zaujímavé zápasy Slovenko s Francúzskom a Česka republika s Bieloruskom a večer odohrali ďalšie dva medzi Fínskom a Nemeckom 4:3 po predĺžení a Švédsko proti Švajčiarom 2:3.

Zajtra hrá Fínsko proti Slovensku o 19:15, kde už teraz sa teším ako zdoláme Fínov :). Sú síce doma a určite ich bude hnať dopredu vypredaná Hartwall Arena. Aj keď je jasné že našich fanúšikov tam bude menej, verím, že ich povzbudzovanie bude silné a kvalitné a navyše ich my všetci fanúšici doma pri obrazovkách STV 2 budeme tak povzbudzovať, že Fíni nebudú mať žiadnu šancu. Môj tip na zajtrajší zápas FIN vs. SVK je 1:3.

Pozn. 1. Je tak málo času na otázky pre hráčov, ktoré kladú komentátori hokejistom a tak málo času na elektronickú ceruzku a analýzu stretnutia, a tak málo času na spracovanie kvalitných štatistík ale tak veľa času na reklamu? Kedy uvidíme tieto štatistické výsledky? Po majstrovstvách sveta, keď to už takmer nikoho nebude zaujímať?

Pozn. 2. Neviem či ste si všimli grafiku vlajky, kde náš dvojkríž pri vlajke je zakrytý za infotabuľov časomiery a som teda zvedavý ako to bude vyzerať, keď budeme hrať proti Rusom. Budú tieto dve vlajky rovnaké?

Pozn. 3. Gratulujeme RTVS za to, že po ôsmych mesiacoch konečne preložili logo "Dvojky" počas vysielania priameho prenosu odvety semifinále Európskej ligy z ľavej strany na pravú a konečne bolo vidieť aj časový údaj, ktorý predtým to logo zakrývalo. (futbalová poznámka :) )

Tak čo budeme kričať na konci šampionátu MS 2013 Sme majstri sveta? alebo znovu skončíme "iba druhí"?

Žiadne komentáre: